Fråga bagaren

Norhern Spring Bröd



5 dl Möllarens Vetemjöl

3 dl Möllarens Northern Spring Vetemjöl

3 1/4 dl vatten

1 1/2 tsk salt

1 msk socker

10 g smör

25 g jäst

 

Tid: ca 2.5 timme, varav 1.5 timmes jästid.

Antal : 2 s t bröd eller 1 5–20 bullar.

 

 

1.     Mät upp samtliga ingredienser.

2.     Arbeta till en smidig deg. Tänk på att degen behöver arbetas längre än vanliga degar.

3.     Täck över med en handduk och låt degen vila i ca 30 minuter.

4.     Dela degen i två lika stora bitar.

5.     Arbeta degstyckena till två runda bollar och låt dem vila ytterligare 10 minuter under en handduk.

6.     Forma degstyckena till brödbullar och lägg dem på en plåt. Jäs till dubbel storlek, ca 50 minuter. Tips! Ett bra ställe att jäsa bröden/bullarna är i ugnen, tänd lampan och ställ en skål med vatten längst ner.

7.     Tag ut bröden/bullarna samt skålen med vatten och värm upp ugnen till 250 °C.

8.     Sätt bröden/bullarna längst ner i ugnen och spruta in vatten med en blomsterspruta ett par sekunder. Efter 5 minuter sänk värmen till 200 °C. Öppna ugns luckan och lufta ca en halv minut . Baka bröden/bullarna i ytterligare 15 minuter.

9.     Tag ut bröden/bullarna och låt dem svalna på ett galler.

                                           

Lycka till med baket!