För oss på Skåne-möllan är hållbarhet kvalitet. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete i foldern nedan.
Kvalitet är kärnan i vår verksamhet. Sedan 2004 är vi certifierade enligt Global standard for Food Safety (f.d BRC). Detta kvalitetsledningssystem ska säkerställa att vi på Skåne-möllan producerar säkra livsmedel. En gång om året revideras vi av vårt certifieringsorgan. Vårt senaste certifikat med AA i betyg finns att ladda ner här. Kvalitetsansvarig på Skåne-möllan är Christer Johnsson.
Vår kvarn ligger omgiven av spannmålsfält, vilket gör att vi kan följa bondens produktion på nära håll. Vi försöker alltid i första hand att ha ekologiska kontraktsodlingar från vårt närområde. Sedan 2008 är Skåne-möllan certifierade för att producera EU-ekologiska mjöler och sedan 2017 även för KRAV. Att producera ekologiskt ställer stora krav på att kunna särskilja ekologiskt odlad spannmål från det konventionella. Det är Skåne-möllan med sitt flexibla produktionssätt extra bra på.
För att minimera miljöpåverkan köps huvuddelen av spannmålsråvaran in från odlare i vårt närområde. Utleveranser av mjölprodukter sker med moderna lastbilsekipage som uppfyller hög miljöklass. I anläggningen använder vi oss av el och gas. Vi använder oss av 100% förnyelsebar el och biogas. Skåne-möllan är anslutet till Näringslivets Producentansvar som är en godkänd producentansvarsorganisation.
Skåne-möllan har i uppförandekoden samlat företagets riktlinjer vad gäller arbetsvillkor, hälsa och säkerhet, affärsetik och miljö. Uppförandekoden gäller för alla medarbetare på Skåne-möllan.
Skåne-möllan producerar spannmålsprodukter och högkvalitativt mjöl som levereras till bagerier, livsmedelsindustri och konsumenter. Företaget ligger i framkant när det gäller innovation, förädling och skräddarsydda produkter.