3,5 dl Möllarens Vetemjöl
2 dl Möllarens Havregryn
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn,
salt och bakpulver i en bunke. Tärna ner smöret och
arbeta ihop med de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
2. Dela degen i fyra delar på ett mjölat bakbord och rulla
till runda bröd med mjölade händer, skär ett kryss över
bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.
3. Strö några havregryn eller solrosfrön på ytan och platta
till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min. Servera bröden varma
med ost och marmelad eller vispad grädde och sylt.
Tips på smaksättning!
Frukt och nötscones: 1/4 dl torkad frukt t. ex. aprikoser
eller russin och 1/4 dl valnötter.
Kryddscones: 1 tsk malen kanel eller kardemumma och
1 tsk strösocker.
Skåne-möllan producerar spannmålsprodukter och högkvalitativt mjöl som levereras till bagerier, livsmedelsindustri och konsumenter. Företaget ligger i framkant när det gäller innovation, förädling och skräddarsydda produkter.