8 dl Möllarens Vetemjöl
2 msk socker
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
4 dl filmjölk
1. Sätt ugnen på 220°C.
2. Mät upp mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en bunke eller matberedare.
3. Tillsätt smöret och finfördela det med hjälp av matberedaren eller fingertopparna.
4. Häll på filmjölken och blanda snabbt till en deg.
5. Mjöla händerna och dela upp degen i fyra lika stora bitar, forma dem runda och platta till dem på bakplåten. Picka de runda styckena med en gaffel och med hjälp av en kniv skär ett kryss på bullen.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Vill du variera dig, dela upp degen i små portionsbitar och doppa dem i valfri fröblandning.
Skåne-möllan producerar spannmålsprodukter och högkvalitativt mjöl som levereras till bagerier, livsmedelsindustri och konsumenter. Företaget ligger i framkant när det gäller innovation, förädling och skräddarsydda produkter.