8-10 dl Möllarens Ekologiska Vetemjöl
2 3/4 dl vatten
1 1/2 dl solrosfrön
3/4 dl olivolja
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk salt
25 g jäst
Tid: 2.5 timme, varav 1.5 timmes jästid.
Antal: Två stycken formbröd.
1. Lägg solrosfröerna i varmt vatten i ca 20 minuter.
2. Mät upp allting utom solrosfröerna och arbeta tills det precis blivit en deg.
3. Tillsätt solrosfröerna och arbeta färdigt degen.
4. Låt degen vila under en handduk i 30 minuter eller lägg degen i en skål täckt med gladpack, ställ sedan in den i kylen 6-8 timmar.
5. Dela degen i två bitar, arbeta degstyckena till två runda bollar och låt dem vila ytterligare 10 minuter under en handduk.
6. Smörj två stycken brödformar, forma degstyckena till bröd och lägg dem i formarna.
7. Jäs bröden i ca 50 minuter eller till dess dubbla storlek. Tips! Låt dem stå och jäsa i ugnen med endast lampan tänd och en skål med vatten.
8. Tag ut bröden och vattenskålen, värm upp ugnen till 225 °C.
9. Placera bröden längst ner i ugnen och spruta in vatten med en blomstersprut a i ett par sekunder. Sänk värmen till 200 °C. Baka bröden i ca 40 minuter.
10. Tag ut bröden ur formarna och låt dem svalna på ett galler.
Skåne-möllan producerar spannmålsprodukter och högkvalitativt mjöl som levereras till bagerier, livsmedelsindustri och konsumenter. Företaget ligger i framkant när det gäller innovation, förädling och skräddarsydda produkter.